11/3/15

Συνάντηση των αντιπροσωπιών των κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας

Συνάντηση των αντιπροσωπιών των κοινοβουλευτικών
Ομάδων Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας (ΟΦ) Κύπρου-Γερμανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της αντίστοιχης Ομάδας της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη την Κύπρο, μετά από σχετική πρόσκληση της κυπριακής πλευράς. Τη γερμανική αντιπροσωπία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΟΦ, βουλευτής Δρ. Ditmar Bartsch (Left Party) και το μέλος της Ομάδας κ . Heinz Joachim Barchman (Social Democratic Party). Τους συνόδευαν ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο           κ. Nikolai von Schoepff και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Πρόδρομος Προδρόμου και τα μέλη κ.κ. Σωτήρης Σαμψών, Γιώργος Λουκαϊδης, Αδάμος Αδάμου, Φειδίας Σαρίκας και κα Αθηνά Κυριακίδου, καθώς και ο βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε κυρίως η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Κύπρου και ειδική μνεία στις δυσχερείς κοινωνικές προεκτάσεις της αυστηρής πολιτικής λιτότητας.

Συζητήθηκε, επίσης, η παρούσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα. Οι Κύπριοι βουλευτές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις διαφορετικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο διεθνές δίκαιο σε περιπτώσεις κρίσεων. Οι Γερμανοί συνομιλητές τους συμφώνησαν με αυτή την εκτίμηση, σημειώνοντας ότι το κλειδί της λύσης, βρίσκεται στα χέρια της Άγκυρας.

Τέλος, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιξης των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Γερμανίας.
_______________