11/3/15

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Ουγγαρία για επίσημη επίσκεψη




Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Ουγγαρία για επίσημη επίσκεψη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, αναχωρεί αύριο, 12 Μαρτίου 2015, για την Βουδαπέστη για διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του Υπουργό Γεωργίας της Ουγγαρίας Δρ Sándor Fazekas. Την συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος του Υπουργείου και ιδιαίτερα θέματα αγροτικής πολιτικής και η στήριξη του θεσμού της Οικογενειακής Γεωργίας.
Κατά την παραμονή του στη Βουδαπέστη ο Υπουργός Γεωργίας θα παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση διήμερου φόρουμ που θα λάβει χώρα τον Απρίλη κατόπιν της πρωτοβουλίας της ουγγρικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, θα συμμετέχουν Υπουργοί και Πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ καθώς και πρεσβευτές από τρίτες χώρες. Η εκδήλωση αποσκοπεί σε προώθηση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Ουγγαρίας για την οποία ο Υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας ζήτησε ήδη τη στήριξη των Υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ.         
Ακολούθως ο κ. Κουγιάλης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου και  θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβούλιου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 17 Μαρτίου.   
------
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2015