12/3/15

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κύπρου στη Δημοκρατία της Κιργιζίας

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κύπρου
στη Δημοκρατία της Κιργιζίας


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο της Δημοκρατίας της Κιργιζίας στο Μπισκέκ, ο Πρέσβης της Κύπρου με έδρα τη Μόσχα κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Almazbek Atambayev.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο της Κιργιζίας, καθώς και την επιθυμία  για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε διμερές όσο και διεθνές επίπεδο.  Ο Πρόεδρος της Κιργιζίας καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Μπισκέκ, τονίζοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.  Ζήτησε δε από τον Πρέσβη να μεταφέρει τις δικές του ευχές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε, εξάλλου, ο Κύπριος Πρέσβης με τον  Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Erlan Abdıldayev, ευχαρίστησε για τη θέση αρχών που ακολουθεί η Κιργιζία στο Κυπριακό και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις με έμφαση στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου καθώς και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.  Διαπιστώθηκε δε ότι μπορούν να γίνουν πολλά βήματα για αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της ενέργειας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης. 

----------------------