20/3/15

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
 με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων


Φθάνει αύριο Σάββατο, αργά το βράδυ, για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί την πρώτη επίσημη της κας Κωνσταντοπούλου εκτός Ελλάδας. Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου κ. Ανδρέα Γκουγκουλή και τον Επιστημονικό της Συνεργάτη κ. Αδάμο Ζαχαριάδη.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κα Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, ο οποίος θα παραθέσει επίσης επίσημο δείπνο προς τιμή της. Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους Αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Θα επισκεφθεί, επίσης, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο κα Ελένη Λουκαΐδου.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κοσμήτορας του Σώματος, βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής.