31/3/15

Υπ. Υγείας: Θλιβερός ο λαϊκισμός εις βάρος της υγείας

Υπ. Υγείας: Θλιβερός ο λαϊκισμός εις βάρος της υγείας


Άκρως απαραίτητη θεωρεί το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν των σημερινών ανακοινώσεων συναφούς περιεχομένου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), την ανάληψη του ανάλογου μεριδίου ευθύνης από τους ιθύνοντες για την καθυστέρηση κατά μια δεκαετία στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Είναι, ταυτόχρονα, λυπηρή η διαπίστωση ότι υπό τις παρούσες χρονικές συγκυρίες, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τον ευαίσθητο τομέα της υγείας σε μια θλιβερή προσπάθεια λαϊκισμού και αποπρασανατολισμού των πολιτών από την πραγματική ουσία των γεγονότων. Ουσία, η οποία εστιάζεται στην εντονότερη από ποτέ βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις του τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Παρά ταύτα, η παρούσα κατάσταση επιβάλλει τη συγκέντρωση όλων των προσπαθειών στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Επιβάλλει, πρωτίστως, τον καθορισμό και τη δέσμευση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας σε ένα ρεαλιστικό, πλέον, χρονοδιάγραμμα για εξασφάλιση του λογισμικού του ΓεΣΥ. Βάσει της νέας ημερομηνίας που θα δοθεί από τον ΟΑΥ για εξασφάλιση του λογισμικού για την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ, το Υπουργείο ακολούθως θα καθορίσει την ημερομηνία πλήρους εφαρμογής του Σχεδίου.

Στην πορεία αυτή καλούμε ακόμη μία φορά τους εταίρους μας να συνταχθούν, χειριζόμενοι υπεύθυνα και ορθολογιστικά την κριτική τους για την πολιτική της υγείας και να αναγνωρίσουν τις νυχθημερόν προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας για εξυπηρέτηση στο μέγιστο των αναγκών των Κυπρίων πολιτών στον τομέα της υγείας.