31/3/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας στην έναρξη των
Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων
Κύπρου-Ελλάδας 2015


Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων, που διεξάγονται σήμερα στη Λάρνακα, και η συμμετοχή σε αυτούς αθλητών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, αποτελούν συνέχεια της πολιτιστικής, εθνικής και ιστορικής ενότητας του Ελληνισμού. Διοργανώσεις όπως αυτές είναι πολύ σημαντικές, καθώς δίνουν την ευκαιρία επαφής στους αθλητές μας και συσφίγγουν περισσότερο τους εθνικούς δεσμούς, στο πρόσωπο της νέας γενιάς.

Η νέα γενιά αποτελεί για κάθε κράτος την επένδυσή του στο μέλλον, για αυτό και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσπαθεί να την ενισχύει με κάθε τρόπο απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά όπλα στον αγώνα μας αυτό. Με τον αθλητισμό χαλκεύονται οι χαρακτήρες, σφυρηλατείται το πνεύμα και η ψυχή, και δυναμώνει το σώμα. Έτσι, η κοινωνία μας τροφοδοτείται με νέους που γίνονται ώριμοι πολίτες, έτοιμοι να αγωνιστούν επάξια στους αθλητικούς και εθνικούς στίβους και να κάνουν πράξη στην κοινωνία το «ευ αγωνίζεσθαι».

Αγαπητοί φίλοι από την Ελλάδα, αθλητές, προπονητές και συνοδοί, σάς καλωσορίζω με τη σειρά μου στην Κύπρο και σάς εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρείτε τη συμμετοχή σας στους σημερινούς αγώνες κι ότι, φεύγοντας, θα σας συνοδεύουν οι ομορφότερες αναμνήσεις, τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από το νησί μας.

Με αυτά τα λίγα λόγια κηρύττω την επίσημη έναρξη των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Κύπρου-Ελλάδας 2015.

________________________