27/1/15

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Μ. Δημητριάδης



Ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Μ. Δημητριάδης απευθύνει χαιρετισμό
σε ημερίδα για τις ευκαιρίες συγχρηματοδότησης
έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών συγχρηματοδότησης έργων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων διοργανώνει ημερίδα για τον Κανονισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF): Ευκαιρίες Συγχρηματοδότησης Έργων στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία μεταξύ των ωρών 8.00-14.00. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών σε σχέση με τον Κανονισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη».
Θα παρουσιαστούν επίσης, οι ευκαιρίες συγχρηματοδότησης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με έμφαση τις προκηρύξεις των Ανταγωνιστικών Προγραμμάτων συγχρηματοδότησης για το έτος 2014 συνολικού ποσού €11,9 δισεκατομμυρίων. Επιπρόσθετα, στην ημερίδα θα γίνει ανασκόπηση των έργων που έτυχαν συγχρηματοδότησης από το Ταμείο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν φορείς του δημόσιου, ημιδημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που εμπλέκονται στον τομέα των μεταφορών.
Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει με ομιλία του στις 8.30π.μ., ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Brian Simpson , Συντονιστή Θαλασσίων Αρτηριών του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.
___________
27 Ιανουαρίου, 2015