12/11/14

Συμμετοχή Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών στην Τριμερή Συνάντηση μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, στην Αθήνα

Συμμετοχή Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών στην Τριμερή Συνάντηση μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, στην Αθήνα
12/11/2014


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, συμμετείχε στην Τριμερή Συνάντηση Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας –Ισραήλ – Κύπρου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Οι διαβουλεύσεις έλαβαν χώρα σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προώθησης της τριμερούς συνεργασίας και διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Στις πολιτικές διαβουλεύσεις συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, περιφερειακά και διεθνή θέματα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ειδικότερα υπό το φως της δράσης του Ι.S.I.L., όπως επίσης και η ανάγκη συνεργασίας για εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Ζήνων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, οι Γενικοί Διευθυντές, Πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Ζήνων και Πρέσβης κ. Nissim Ben Shitrit, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση στον Κύπριο και Ισραηλινό ομόλογό του, για πραγματοποίηση της τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης στην Αθήνα.

Ο Γενικός Διευθυντής επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο.