10/10/14

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.)

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.)


Σε νέα βάση οι σχέσεις μεταξύ των φορέων
της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δ.Ε.Ε.

Την εκπαίδευση των δικαστών και των δικηγόρων σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των φορέων της Κυπριακής Δικαιοσύνης και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, με τον Πρόεδρο του Δ.Ε.Ε. κ. Βασίλη Σκουρή.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της συμμετοχής των Κυπρίων δικηγόρων και δικαστών στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια, καθώς επίσης και η δυνατότητα τοποθέτησής τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Δ.Ε.Ε.

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης και ειδικότερα τρόπους αντιμετώπισης του αυξανόμενου όγκου των υποθέσεων, τόσο στα κυπριακά δικαστήρια όσο και στο Δ.Ε.Ε., ώστε αυτή να καταστεί ταχύτερη και αποτελεσματικότερη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Οκτωβρίου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρώην δικαστής του Δ.Ε.Ε. κ. Γεώργιος Αρέστης και ο νεοδιορισθείς δικαστής κ. Κωνσταντίνος Λυκούργος.
_________________