16/9/14

Επιστολή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας προς τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Επιστολή του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας
προς τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου




Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας δρ Οδυσσέας Φ. Μιχαηλίδης απέστειλε σήμερα στη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου επιστολή αναφορικά με την επαναπρόσληψη στην Κεντρική Τράπεζα υπαλλήλου, η οποία αφυπηρέτησε πρόωρα από την Τράπεζα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2014 και σας πληροφορώ ότι σε αυτή δεν περιέχονται οποιαδήποτε στοιχεία τα οποία δεν είχαμε ενώπιον μας όταν συντάσσαμε την επιστολή μας της 4ης Σεπτεμβρίου 2014. Αντίθετα, όλα τα στοιχεία τα οποία παραθέτετε, είχαν καταγραφεί λεπτομερώς και σχολιαστεί εν εκτάσει στην επιστολή μας. Συνεπώς, η σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παραμένει ως αρχικά σας υποβλήθηκε, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και, εφόσον ακόμη το συμβόλαιο με το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει υπογραφτεί, να ακυρώσει τη διαδικασία εργοδότησής του. Προς τούτο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορούσε ενισχυτικά να λάβει υπόψη του το γεγονός ότι η έναρξη εργοδότησης (χωρίς την ύπαρξη γραπτής συμφωνίας) της εν λόγω υπαλλήλου έγινε στις 7 Μαΐου 2014, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εργοδότηση στις 12 Μαΐου 2014, δηλαδή εκ των υστέρων. Διευκρινίζω ότι η εισήγηση μας δεν αφορά ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου 2014, αλλά τη λήψη νέας απόφασης για τερματισμό της εργοδότησης, εφόσον σήμερα δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία με καθορισμένη ημερομηνία τερματισμού της εργοδότησης.

Για σκοπούς διαφάνειας, η παρούσα θα δοθεί στη δημοσιότητα. Εναπόκειται σε εσάς να ενεργήσετε ανάλογα για τη δική σας επιστολή.

Με εκτίμηση,

(Δρ Οδυσσέας Φ. Μιχαηλίδης)
Γενικός Ελεγκτής
της Δημοκρατίας

__________________