2/9/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακίνητης ιδιοκτησίας

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το Νομοσχέδιο
για τις εκποιήσεις ακίνητης ιδιοκτησίας

Διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας από πλευράς των Κομμάτων, έτσι ώστε το νομοσχέδιο για το θέμα των εκποιήσεων ακίνητης ιδιοκτησίας να ψηφιστεί από τη Βουλή, διαβλέπει ο Υπουργός των Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους για το θέμα της έκβασης του Νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ακινήτων και, συγκεκριμένα, για το γεγονός ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας και ότι αν δεν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο από τη Βουλή τότε η Κύπρος δεν θα πάρει την επόμενη δόση από τους δανειστές», απάντησε:
«Εγώ δεν θα πω ούτε θέλω να μιλήσω για ενδεχόμενες συνέπειες από τη μη ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου. Κι’ αυτό, κυρίως, γιατί διαβλέπω από πλευράς των Κομμάτων διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας, έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τη Βουλή. Άρα, λοιπόν, να αφήσουμε την όλη διαβούλευση να προχωρήσει. Αυτή η διαβούλευση βρίσκεται, ουσιαστικά, στην κορύφωσή της, με την ευχή ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την τύχη του Νομοσχεδίου».
Απαντώντας σε συναφή ερώτηση, κατά πόσο τα μηνύματα (από πλευράς των Κομμάτων) είναι, τελικά, θετικά, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι «η διαβούλευση προχωρεί και βλέπω ότι η αντιμετώπιση από πλευράς των Κομμάτων είναι μάλλον θετική».
____________