2/9/14

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών για προώθηση έργων στον Ακάμα και εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στα Πέρα Ορεινής

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών για προώθηση έργων στον Ακάμα
και εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στα Πέρα Ορεινής

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τους Κοινοτάρχες Κοινοτήτων Ακάμα, με θέμα την προώθηση Κοινωφελών Έργων Ακάμα:
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους Κοινοτάρχες Ακάμα (Κάθηκα, Αρόδων, Δρούσιας και Νέου Χωριού) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά, κυρίως, τον προγραμματισμό νέων έργων, ενόψει της διαμόρφωσης του Προϋπολογισμού για το 2015. Επίσης, συζητήσαμε και σε σχέση με τους Προϋπολογισμούς 2016 αλλά και του 2017, τι έργα προγραμματίζουμε γι’ αυτές τις Κοινότητες.
Αυτές οι Κοινότητες δικαιούνται έργα εν είδει αντισταθμίσματος και η Κυβέρνηση θέλει να τις στηρίξει, λόγω του ότι βρίσκονται σε ευαίσθητη περιοχή ( NATURA). Πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτές οι περιοχές να αναπτυχθούν, αλλά η όποια ανάπτυξη να συνάδει και με το ευρύτερο περιβάλλον».
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, κατά πόσο μπορούν αυτή τη στιγμή να ανακοινωθούν κάποια από αυτά τα έργα, ο κ. Υπουργός είπε: «Δεν είναι προς ανακοίνωση αυτή τη στιγμή, διότι βρισκόμαστε (ακόμα) στο στάδιο της συζήτησης. Εξάλλου, υπάρχει ακόμα μια Κοινότητα, η Ίνεια, την οποία δεν είδαμε σήμερα, αλλά θα υπάρξει συνάντηση και με αυτήν την Κοινότητα. Αντιλαμβάνεστε ότι τα οικονομικά του Κράτους είναι περιορισμένα. Παρόλα αυτά, όμως, θα φροντίσουμε κατά τρόπο δίκαιο ώστε όλες οι Κοινότητες Ακάμα να πάρουν εκείνο που πραγματικά τους αναλογεί».
Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη σύσκεψη που θα ακολουθούσε στο Υπουργείο Εσωτερικών με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής για το θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της ΑΤΗΚ στην εν λόγω Κοινότητα, ο κ. Χάσικος είπε: «Ως γνωστό, υπάρχει θέμα στα Πέρα Ορεινής που αφορά στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της ΑΤΗΚ. Η Κοινότητα, προέβη σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην προσπάθειά της να μην εγκατασταθεί η κεραία στο σημείο που επέλεξε η ΑΤΗΚ. Σήμερα, θα δούμε τους εκπροσώπους της Κοινότητας και της ΑΤΗΚ, σε μια προσπάθεια να εξετάσουμε με ποιο τρόπο, από τη μια, η Κοινότητα να νιώσει ασφαλής κυρίως από πλευρά θεμάτων υγείας, αλλά, και από την άλλη, η ΑΤΗΚ να μπορέσει να εγκαταστήσει την κεραία που θέλει για να μπορεί να εξυπηρετεί το κοινό. Είναι άποψη μου ότι θα βρούμε τη λύση».
____________