2/9/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της ανάπτυξης εντός των περιοχών των Βρετανικών Βάσεων

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα
της ανάπτυξης εντός των περιοχών των Βρετανικών Βάσεων


Σε σημερινές του δηλώσεις στα ΜΜΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε σε δημοσιεύματα που φέρουν την Κυβέρνηση να καθυστερεί στην προώθηση της ανάπτυξης των περιοχών εντός των Βρετανικών Βάσεων, οι οποίες εμπίπτουν στα πλαίσια της γνωστής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός είπε ότι υπάρχει μια συνεχής διαβούλευση μεταξύ Κυβέρνησης και Βρετανικών Βάσεων, σε σχέση με την υιοθέτηση της πολεοδομικής νομοθεσίας από πλευράς των Βάσεων.

Το δεύτερο θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η διαβούλευση των Τοπικών Αρχών με τις τοπικές κοινωνίες, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε να έχουμε τις τελικές εισηγήσεις των τοπικών κοινωνιών για το πώς βλέπουν αυτήν την ανάπτυξη.

«Αντιλαμβάνεστε», υπογράμμισε, «ότι δεν είναι θέμα ταχύτητας ή χρόνου, αλλά ποιότητας και ουσιαστικής ανάπτυξης, που δεν θα θυμίζει τον τρόπο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι σήμερα σε περιοχές όπως η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η Πάφος ή η Λεμεσός.

Αυτή τη φορά, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, που να συνάδει τόσο με το περιβάλλον όσο και με τις ανάγκες της οικονομίας του τόπου. Πρέπει να έχουμε υπομονή, απαιτείται χρόνος, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και σύμφωνα με τους κανόνες της σωστής πολεοδομικής ανάπτυξης».

---------------------