8/9/14

Ο Υπουργός Ενέργειας αναχωρεί για το Αμμάν της Ιορδανίας

Ο Υπουργός Ενέργειας αναχωρεί για το Αμμάν της Ιορδανίας

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί απόψε για το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας κατόπιν πρόσκλησης του Ιορδανού ομολόγου του, Υπουργού Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, δρος Mohammad Hamed.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει αύριο χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας δρα Hamed, τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων δρα Nidal Mardi Al Qatamine και τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου δρα Hatem Hafez Al Halawani.
Με τον Υπουργό Ενέργειας της Ιορδανίας ο κ. Λακκοτρύπης θα συζητήσει την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ιορδανίας στον ενεργειακό τομέα. Η συνάντηση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης.
Στη συνάντηση με τον Ιορδανό Υπουργό Τουρισμού θα εξεταστούν οι τρόποι αναβάθμισης των τουριστικών σχέσεων της Κύπρου και της Ιορδανίας, ενώ με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου ο κ. Λακκοτρύπης θα συζητήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.
Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, ο κ. Λακκοτρύπης θα παραστεί, επίσης, σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν, στην οποία θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τις ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κύπρο.
Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου.
________________