18/9/14

Ο Υπουργός Ενέργειας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Υπουργός Ενέργειας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, η σημερινή ενημέρωση έγινε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ιορδανία και σκοπό είχε την ευθυγράμμιση των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεδομένου ότι η Ιορδανία είναι στρατηγικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ενεργειακά θέματα, δήλωσε ο κ. Ομήρου, και δεδομένων των πολύ ενθαρρυντικών εξελίξεων για συνεργασία που σημειώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας στο Αμμάν, θεωρήθηκε χρήσιμο όπως ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής «ούτως ώστε στις επαφές που θα έχουμε τόσο με τον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και με τους Υπουργούς, με τη Βουλή της χώρας, με τον Πρόεδρο αλλά και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, να κινηθούμε στο ίδιο μήκος κύματος, διότι ασφαλώς όλα τα συντεταγμένα όργανα και οι εξουσίες της κυπριακής πολιτείας πρέπει να συνεργάζονται σε αυτά τα μεγάλης σημασίας πολιτικά θέματα, όπως είναι το θέμα της ενέργειας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις σημαντικές επικείμενες επαφές της Κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι οι επαφές που έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο ίδιος, περιστρέφονται κατά κύριο λόγο γύρω από τα ενεργειακά θέματα καθώς πρόκειται για «ένα εργαλείο το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί για την εξωτερική της πολιτική». «Αναμένουμε», συνέχισε, «με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, για την οποία ενημέρωσα