18/9/14

Συνάντηση Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας

Συνάντηση Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών
με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, κ. Michael Roth, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ζήνων, αφού καλωσόρισε τον κ. Roth, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την κυπριακή οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών υπογράφηκε διμερής Τεχνική Διευθέτηση για παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή επιχειρήσεων εκκένωσης Γερμανών πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε περιπτώσεις κρίσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Roth εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος όσον αφορά το Πρόγραμμα Προσαρμογής. Τόνισε επίσης ότι η υπογραφή της συμφωνίας για την παροχή διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντική για τη Γερμανία και τους Γερμανούς πολίτες σε περιπτώσεις κρίσεων, και ευχαρίστησε την Κύπρο για την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

_______________