18/9/14

Ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων


Ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον
Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κ. Γεώργιο Μπασιακούλη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε:
«Είχα τη δυνατότητα σήμερα να συναντηθώ στη Βουλή με τον Πρόεδρο του Σώματος  κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων της Άμυνας και διατηρεί αδιάλειπτο το ενδιαφέρον για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Πρέπει να πω ότι η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική. Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον κ. Πρόεδρο για σειρά νέων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε και που στόχο έχουν την αναδιοργάνωση  της Εθνικής Φρουράς.
Πρέπει να αναφέρω ότι ακούσαμε με πολλή προσοχή τις απόψεις και τις σκέψεις του Προέδρου.
Ενημερώσαμε τέλος ότι ολοκληρώνουμε την επεξεργασία σειράς νομοθετημάτων, που για χρόνια εκκρεμούν στο Υπουργείο και τα οποία ρυθμίζουν κρίσιμα θέματα, όπως οι προαγωγές των αξιωματικών και των υπαξιωματικών και οι κανονισμοί που αφορούν τους εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης. Όλα αυτά τα νομοθετήματα θα αρχίσουν να κατατίθενται στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες και στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρξει οριστική ρύθμιση όλων αυτών των ζητημάτων που ταλαιπωρούν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για πολλά χρόνια».
18 Σεπτεμβρίου 2014