25/9/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε μέρος στην έναρξη της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε μέρος στην έναρξη της 69ης
Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη,συμμετείχε χθες στην έναρξη της γενικής συζήτησης της 69ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησαν ο  Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας κ.SamKahambaKutesa και ο Γενικός Γραμματέας των διεθνούς οργανισμού κ. BanKi-moon.

Με βάση τη συνήθη πρακτική, τη γενική συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος της Βραζιλίας κα DilmaRousseff και ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. BarackObama.

Εξάλλου, χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. PhilipHammond, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διμερείς σχέσεις. Είχε επίσης διμερή συνάντηση με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών κ. SergeyLavrov.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τα ηγετικά στελέχη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και της ομογένειας της Αμερικής.

----------------------