1/8/14

ΘΕΜΑ: 4η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Δηλώσεις Συμμετοχής παγκύπριων εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ
Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) που, βάσει σχετικής νομοθεσίας, είναι το Ανώτατο Συντονιστικό Σώμα της εθελοντικής προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα οργανώσει την 4η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 17 Οκτωβρίου 2014.
Η Σύνοδος, αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΠΣΣΕ που δίνει «φωνή» στις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ μέσα από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Σύνοδος δίνει την ευκαιρία στους 56 εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν, να έχουν την ιδιότητα του ‘βουλευτή’ και να κάνουν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στην παρουσία αρμόδιων αξιωματούχων του κράτους. Κεντρικός άξονας της συζήτησης της 4ης Συνόδου θα είναι η βιωσιμότητα των οργανώσεων σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ που δεν είναι μέλη στο ΠΣΣΕ αλλά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με εκπρόσωπο τους στη Σύνοδο, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο ΠΣΣΕ στο email: info@volunteerism-cc.org.cy για να προμηθευτούν το σχετικό ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ συμμετοχής.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εντύπων εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής είναι στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. (Σημείωση: Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές).