9/7/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε
τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, κ. Ravi Bangar.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει παρατηρηθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ένεκα της πάγιας τουρκικής αδιαλλαξίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία για να ευοδωθεί, όπως τόνισε, θα πρέπει πρώτα η γείτων χώρα να συμμορφωθεί με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο για να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, τόσο έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Bangar επαναβεβαίωσε τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ινδίας και Κύπρου, όπως και την στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια, ο Ινδός Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη χώρα του, όπως και για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Συζητήθηκαν, τέλος, εξελίξεις στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή, με ειδικότερες αναφορές σε επιμέρους πτυχές που επηρεάζουν τις δύο χώρες.

_________________