17/6/14

Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη στη Ρώμη για στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου

Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη
στη Ρώμη για στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου


Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε, σήμερα το πρωί, στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, η οποία πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Η Διάσκεψη, η οποία αποτελεί ιταλική πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τον Λίβανο (International Support Group for Lebanon), η οποία στόχο έχει να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα αρνητικά επακόλουθα που επήλθαν από τη συριακή κρίση και να συμβάλει στην προσπάθεια για σταθερότητα, κρατική κυριαρχία και σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι από την κρίση το 2006 η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην επιχείρηση του ΟΗΕ UNIFIL με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών της, καθώς επίσης της παρέχει διευκολύνσεις ελλιμενισμού και στρατωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης, οι συμμετέχουσες χώρες προέβησαν σε ανακοινώσεις για τη συνεισφορά τους προς τη χώρα του Λιβάνου. Από πλευράς του, ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα έρευνας και διάσωσης, από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Η εκπαίδευση θα είναι για περίοδο δύο εβδομάδων σε δέκα στελέχη της λιβανικής πλευράς.

Ο κ. Φωκαΐδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του κ. Jean-Yves Le Drian.

--------------------