25/6/14

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συναντήθηκε με αντιπροσωπία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου


Ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Σαμψών και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ.κ. Ρίκκος Μαππουρίδης (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Άριστος Δαμιανού και Αντώνης Αντωνίου είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτικών Οργανώσεων
και Εθνικών Μειονοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, που βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας. Την αντιπροσωπία αποτελούν οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής κα Tamara Dorina Ciofu και κ. Tudor Ciuhodaru, ο Γραμματέας κ. Ioan Sorin Roman, καθώς και το Μέλος της Επιτροπής κ. Mircea Lubanovici.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν εκατέρωθεν οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και τη Ρουμανία και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, ιδιαίτερα σε επίπεδο των αρμόδιων Επιτροπών, συμφωνώντας ότι τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες ως ευκαιρίες ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Ακολούθως, οι βουλευτές των δύο πλευρών αλληλοενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και το έργο που επιτελεί η κάθε Επιτροπή. Ανταλλάγηκαν, τέλος, απόψεις για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία, οι νομοθετικές πρόνοιες που διέπουν τις υιοθεσίες και άλλα.