26/6/14

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του κράτους του Κουβέιτ


Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη του κράτους του Κουβέιτ στην Κυπριακή Δημοκρατία Mr. Ahmad Salem Ahmad AL-WEHAIB.


Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός συζήτησε με τον Πρέσβη του Κουβέιτ θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αναφέρθηκαν στις μακροχρόνιες σχέσεις και τους ισχυρούς δεσμούς που διαχρονικά διέπουν τις σχέσεις Κύπρου και Κουβέιτ. Ο κ. Φωκαΐδης ακολούθως αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα τονίζοντας ότι η ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή που ενισχύει τη στρατηγική σημασία της Κύπρου, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, ως γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη στάση αρχών του Κουβέιτ καθώς και για τη στήριξή του για την κυριαρχία, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Φωκαΐδης επανέλαβε προς τον Πρέσβη του Κουβέιτ την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για τη χρηματοδοτική συνεισφορά ύψους €200.000 προς την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), την οποία επέδωσε ο Πρέσβης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6 Ιουνίου 2014. Η κίνηση αυτή, η οποία έχει ανθρωπιστικό στόχο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, το ενεργό ενδιαφέρον και την υποστήριξη του κράτους του Κουβέιτ στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, κατέληξε ο κ. Υπουργός.
________________