10/6/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για την προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου
για την προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης


Η προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη, σήμερα, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφορικά με την προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, σε σχέση με την υπογραφή συμβολαίων που έλαβε χώρα νωρίτερα το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και ιδιωτικής εταιρείας, για τη γενική συντήρηση κατοικιών και πολυκατοικιών σε κυβερνητικούς οικισμούς, σε όλες τις Επαρχίες, συνολικού ύψους 3.990.497.00 ευρώ.

Ο κ. Χάσικος, απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι συντηρήσεις είναι επιλεγμένες με την έννοια ότι αφορούν κυρίως θέματα ασφάλειας, στατικότητας κτηρίων αλλά και υγείας. Έχουμε δηλαδή ξεφύγει από τις μικροεπιδιορθώσεις.

Η προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Ουδέποτε σταμάτησε και δεν θα σταματήσει ενόσω υπάρχει κατοχή. Είναι γεγονός ότι είναι μειωμένα τα κονδύλια σε θέματα στέγασης ή επιδιορθώσεων, εξ' ου και η επιλογή μας με αυτό το συμβόλαιο που υπεγράφη σήμερα και έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας, υγείας κλπ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν σταματήσαμε ούτε πρόκειται να σταματήσουμε την προσφυγική μας πολιτική.

Η λύση του Κυπριακού θα λύσει το θέμα τελεσίδικα. Αλλά, από την άλλη, εύχομαι όσο βελτιώνεται η οικονομία να είναι περισσότερα και τα κονδύλια τα οποία θα διατίθενται για τους πρόσφυγες».

Ακολούθως, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σε σχέση με τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων και το «βραχνά» που προκαλείται από αυτό το γεγονός και κατά πόσο υπάρχει κάποια εξέλιξη επ’ αυτού, ο κ. Χάσικος είπε: «Η εξέλιξη που είχαμε ήταν η απόφαση του ψευδοκράτους να λειτουργεί η Επιτροπή και με ανταλλαγές, όχι μόνο με αποζημιώσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο για μας να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους αποφάσεις του ψευδοκράτους. Δηλαδή, από τη μια οι αποζημιώσεις, από την άλλη οι ανταλλαγές, χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να λύσουν το Κυπριακό. (Αυτές οι μεθοδεύσεις), εμάς, θα μας βρουν κάθετα αντίθετους».


_________________