17/6/14

Τελετή βράβευσης άριστων μαθητών-αθλητών 2013-2014

Επιστέγασμα της πιο επιτυχημένης χρονιάς των τελευταίων δεκαετιών για τον σχολικό αθλητισμό ήταν η χθεσινή τελετή βράβευσης των μαθητών-αθλητών που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν μαθητές-αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο επίπεδο.


Βραβεύσεις που αφορούν διακρίσεις στον αθλητισμό έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γιατί η διά μέσου των αιώνων συντήρηση του Ολυμπιακού Πνεύματος αποτελεί το ασφαλέστερο σύστημα διαπαιδαγώγησης και ισότιμης τελείωσης σώματος, πνεύματος και ψυχής.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής κατά τον χαιρετισμό του τόνισε πως η βράβευση των αρίστων σε μια κοινωνία δίνει το στίγμα του πολιτισμού της. Ιδιαίτερα όταν η βράβευση αφορά νέα μέλη της κοινωνίας μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα για τα πρότυπα που θα αποτελέσουν το ελπιδοφόρο μέλλον που τόση ανάγκη έχει η κυπριακή πολιτεία σήμερα.

Από την πλευρά της η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κα Κάλλη Χατζηιωσήφ τόνισε ότι οι φετινές επιτυχίες του σχολικού αθλητισμού σηματοδοτούν μια χρονιά ιδιαίτερα αποτελεσματική, επιτυχημένη και καρποφόρα. Αξιολογώντας τη φετινή επιτυχία τόνισε πως αποτελεί αποτέλεσμα ορθής πολιτικής καθώς και της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να στηρίζει τον σχολικό αθλητισμό ο οποίος αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο του ευρύτερου οικοδομήματος του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν:
  • Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η συγκομιδή τριών χρυσών μεταλλίων, δύο αργυρών και ενός χάλκινου καθώς και το πλασάρισμα δεκατριών αθλητών μας στην πρώτη οκτάδα αποτελούν ανεπανάληπτη επιτυχία.
  • Η ομάδα πετοσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λεμεσού, Λανίτειο Λύκειο, για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης που έγινε στην Πορτογαλία
  • Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Λυκείων, τα 11 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια στέλνουν τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα.
  • Η ομάδα χειροσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λευκωσίας, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων, Βέροια 2014.
  • Γυμνάσια και Λύκεια που εξασφάλισαν πρώτη παγκύπρια νίκη σε αθλοπαιδιές και ομαδική κατάταξη στο στίβο και στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος.
  • Οι νικητές του Παγκυπρίου Διαγωνισμού Τέχνης με θέμα τον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού ΓΣΟ 2014.

Το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» 2014 απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Λευκωσίας, Τσουρούτη Σωτηρούλα, για την πράξη αλτρουισμού στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Δρόμο Γυμνασίων.

--------------------