20/5/14

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ημερίδα του CERN


Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτελέσει ένα πλήρες και ενεργό μέλος της CERN (Center for European Nuclear Research), διαβίβασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε βιομηχανική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΒΕ.

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα, τον οποίον ανέγνωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι περισσότερες από 30 κυπριακές εταιρείες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αντιπροσωπεία του CERN και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια εκδήλωση τέτοιας βαρύτητας λαμβάνει χώρα στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος επισήμανε τη σταθερή απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης για να γίνει ένα πλήρες και ενεργό μέλος του CERN καθώς και την ισχυρή δέσμευα της να ενθαρρύνει και να στηρίξει κυπριακές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο.
«Σε μια περίοδο, όπου η χώρα αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις, η Κυβέρνηση μου αναγνωρίζει απόλυτα τα οφέλη που σχετίζονται με τη μεγιστοποίηση των εμπορικών δυνατοτήτων στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Σημείωσε ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες βελτιώνονται σήμερα με πολύ ταχείς ρυθμούς, λόγω και της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που τους επιτρέπουν να συνεργάζονται με αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.
Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην Κύπρο είναι μικρομεσαίες και ευέλικτες και μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στις απαιτήσεις των πελατών.