20/5/14

Ο Βουλευτής Π. Προδρόμου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φιλίας Γαλλίας- Κύπρου


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου, της οποίας ηγείται η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Ελένη Ταϊόγλου.



Καλωσορίζοντας την Πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας, ο κ. Προδρόμου τους ευχαρίστησε για τη δράση τους υπέρ της Κύπρου και τους ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και την παρούσα φάση των απευθείας συνομιλιών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση που έχει καταθέσει η Κυπριακή Κυβέρνηση για επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε στη συνέχεια την αντιπροσωπεία για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την πορεία υλοποίησης των προνοιών του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κα Ταϊόγλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Προδρόμου για την υποδοχή και την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο. Σκοπός του Συνδέσμου, ανέφερε η κα Ταϊόγλου, είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης και της πολιτικής ηγεσίας της Γαλλίας για την Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα και, σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, η επί τόπου επίσκεψη και ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για την κυπριακή πραγματικότητα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ενημερώνοντας τον κ. Προδρόμου για τη δράση του Συνδέσμου προς όφελος της Κύπρου, η κα Ταϊόγλου υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.