12/5/14

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής κοντά στους μάχιμους εκπαιδευτικούς




Μία ημέρα γεμάτη εμπειρίες κοντά στους μάχιμους εκπαιδευτικούς επιφύλασσε το σημερινό πρόγραμμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.


Ο Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού και στη συνέχεια το Καλογεροπούλειο Γυμνάσιο, όπου και τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του δωρητή και μεγάλου ευεργέτη της Κυπριακής Εκπαίδευσης Γιώργου Ν. Καλογεροπούλου. Ο Δρ Καδής στον χαιρετισμό του έπλεξε το εγκώμιο του Γεώργιου Καλογεροπούλου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του, τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για την Παιδεία του τόπου ευρύτερα. Τα παιδιά του Καλογεροπούλειου Γυμνασίου επιφύλαξαν μια ευχάριστη μουσική έκπληξη στον Υπουργό Παιδείας, παρουσιάζοντάς μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή παράσταση της ομάδας των κρουστών οργάνων του σχολείου τους.

Ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού με την ευκαιρία της βράβευσής του όπως και του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων για την πετυχημένη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών. Ο Κώστας Καδής συγχάρηκε τα παιδιά για τη συνεισφορά τους σε αυτή τη μεγάλη οικολογική προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρία AFIS και αναφέρθηκε στη μέγιστη αξία της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης και νοοτροπίας στους μαθητές μας, τόσο μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα όσο και μέσα από συμπληρωματικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία στον Υπουργό να συνομιλήσει με μάχιμους εκπαιδευτικούς και να αφουγκραστεί τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους τόσο ως προς τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο και ευρύτερα, ως προς τα ζητήματα που τίθενται σήμερα στο προσκήνιο των εκπαιδευτικών συζητήσεων με την ευκαιρία της κατάθεσης των εκθέσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για μία ακόμη φορά ο Κώστας Καδής επανέλαβε ότι οι Εκθέσεις αποτελούν χρήσιμο εργαλείο και ότι οι όποιες προτάσεις υιοθετηθούν θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με το όραμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τους άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής, όπως αυτοί καθορίζονται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.
Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφθηκε το κτήριο της Πρυτανείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου όπου είχε συνάντηση με την Πρύτανη κα Ελπίδα Κεραυνού, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ καθώς και Κοσμήτορες του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις σκέψεις και τις εισηγήσεις του για τη μέγιστη αξιοποίηση των υποδομών και των υφιστάμενων προγραμμάτων που προσφέρονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να καταστεί η Κύπρος χώρος προσέλκυσης φοιτητών και εκπαιδευτικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.

---------------------