8/5/14

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τον Οικισμό Ανθούπολης



Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών
σε δημοσίευμα για τον Οικισμό Ανθούπολης


Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΧΑΡΑΥΓΗΣ με τίτλο «Επείγει η κατεδάφιση δέκα πολυκατοικιών στον Οικισμό Στέγασης Εκτοπισθέντων Ανθούπολης», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να  δηλώσει τα ακόλουθα:

Ο Οικισμός Στέγασης Εκτοπισθέντων Ανθούπολης περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Αναδόμησης και Ριζικής Επιδιόρθωσης Οικισμών Στέγασης Εκτοπισθέντων. Οι εργασίες αναδόμησης του εν λόγω Οικισμού έχουν ολοκληρωθεί.  

Για την κατεδάφιση των πολυκατοικιών οι οποίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι των οποίων έχουν μετακινηθεί σε νέες πολυκατοικίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναδόμησης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών για κατεδάφιση τους. Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία, θα προχωρήσει άμεσα η κατεδάφιση τους.

Όσον αφορά τις πολυκατοικίες που έχουν ανεγερθεί μέσω του Σχεδίου Αναδόμησης, δεν παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας. Όπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Συνοικισμού Ανθούπολης, θα ξεκινήσουν επιδιορθώσεις με την υπογραφή του νέου συμβολαίου γενικής συντήρησης,  που υπολογίζεται να γίνει σε δύο εβδομάδες.

---------------------