12/5/14

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη.


Την Τρίτη, 13 Μαΐου, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του, κ. John Kerry, με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Ομπάμα, κ. Tony Blinken, καθώς και το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αντιπροέδρου Biden, κ. Jake Sullivan. Περαιτέρω, ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη της Γερουσίας, υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, κ. Robert Menendez, καθώς και με τις ηγεσίες κυπριακών, ελλαδικών και αμερικανοεβραϊκών ομογενειακών οργανώσεων.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει την έναρξη της παγκόσμιας συνόδου του “American Jewish Committee”, ενώ θα απευθύνει ξεχωριστές ομιλίες στις δεξαμενές σκέψης, “Atlantic Council” και “The Chicago Council on Global Affairs”. Βασική θεματική των εισηγήσεων του κ. Κασουλίδη θα αποτελέσει ο ρόλος που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας και της ευρύτερης αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014.
-----------------------