29/5/14

Πραγματοποιήθηκαν διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου-Ρωσίας


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στο πλαίσιο του Διμερούς Πρωτοκόλλου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.


Των αντιπροσωπειών Κύπρου-Ρωσίας ηγήθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexey Yu. Meshkov, αντίστοιχα. Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση του συνόλου του φάσματος διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας και επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Επίσης, συζητήθηκαν σε έκταση θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, την Ανατολική Γειτονία και διεθνή θέματα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας απηύθυνε πρόσκληση προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Μόσχα για τον επόμενο γύρο διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας συναντήθηκε ενωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών.