23/5/14

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισε τη διατήρηση όλων των Τμημάτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στα δημόσια νηπιαγωγεία με μαθητές υποχρεωτικής φοίτησης/προδημοτικής ηλικίας (4 ετών και 8 μηνών), αλλά και μη υποχρεωτικής φοίτησης (3 ετών μέχρι 4 ετών και 8 μηνών).
Ουσιαστικά, με αυτή την απόφαση, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου τα Τμήματα των νηπιαγωγείων δεν συμπληρώνονται από μαθητές προδημοτικής ηλικίας, αντί να αναστέλλεται η λειτουργία τους συμπληρώνονται με παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Το μέτρο αυτό αποτελεί πρωτοβουλία κοινωνικής πολιτικής του κράτους, αφού στηρίζει κυρίως ομάδες χαμηλών εισοδημάτων που θα επέλεγαν να παρατείνουν την παραμονή των παιδιών στο σπίτι χωρίς την παροχή οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευσης, μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά.

Η διατήρηση της λειτουργίας των Τμημάτων αυτών, καθώς και η λειτουργία νέων τμημάτων, όπου επιβάλλεται, θα συμβάλει ουσιαστικά και στον περιορισμό του αριθμού των άνεργων εκπαιδευτικών προδημοτικής εκπαίδευσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας».

Το νομοσχέδιο έχει σκοπό να αντικαταστήσει παλαιότερες νομοθεσίες με στόχο την εναρμόνιση της σχετικής κυπριακής νομοθεσίας αναφορικά με το καθεστώς των θυμάτων σε ποινικές διαδικασίες.