7/5/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου



Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία
του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου


Αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) έγινε δεκτή σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.  H αντιπροσωπία αποτελείτο από  τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του AHI κ. Nick Larygakis, το Γραμματέα του Οργανισμού κ. Kosta Alexakis, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Leon Andris, το μέλος του AHIF (American Hellenic Institute Foundation) κ. Gus Andy, καθώς και την αρμόδια για νομοθετικά ζητήματα του Ινστιτούτου κα Georgea Polizos.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την πολύτιμη στήριξη του ΑΗΙ στις προσπάθειες διαφώτισης της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας και της κοινής γνώμης, όπως και στις προσπάθειες προώθησης της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε επίσης την αντιπροσωπία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο Κυπριακό. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και στο κοινοτικό κεκτημένο.  Αναφέρθηκε δε στην πάγια αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, η οποία εμποδίζει την επίτευξη αυτής της λύσης.

Ακολούθως, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με την εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, καθώς και η πορεία των προσπαθειών για σταθεροποίηση και ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας, μετά τις περσινές αποφάσεις του Eurogroup.

O κ. Larygakis ενημέρωσε στη συνέχεια τον Πρόεδρο της Βουλής για τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες του AHI σε σχέση με την Κύπρο, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την αδιάλειπτη στήριξη του Ινστιτούτου στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. 
---------------------