15/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχισε τις επίσημες επαφές του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχισε τις επίσημες επαφές
του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


 Με τον Διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι θα έχει συνάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι Mushrif, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Ζήνων και ο Εκτελών χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρίγκιπας Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερούς συμφωνίας για τις αερομεταφορές και τριών μνημονίων συναντίληψης που αφορούν τους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης και επιστήμης.  

Ακολούθως, ο Πρόεδρος και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή τους ο Διάδοχος του Θρόνου του Αμπού Ντάμπι.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου κ. Abdulrahman Al Hamidy και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mubadala κ. Khaldoon Khalifa Al Mubarak.
Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Διευθυντή της Επενδυτικής Αρχής του Αμπού Ντάμπι (AIDA) Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας IRENA κ. Adnan Amin.

____________________