3/4/14

Δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι οι βάνδαλοι των Κοιμητηριών στα κατεχόμενα

Καταγγελία από Θεοχάρους προς Μπαρόζο, Σουλτς και Φούλε

Δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι
οι βάνδαλοι των Κοιμητηριών στα κατεχόμενα


Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, καθώς και προς τον Αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, ζητά όπως διερευνηθεί το θέμα της βεβήλωσης και των βανδαλισμών των Ελληνικών Κοιμητηριών στα κατεχόμενα από τουρκικές ή και τουρκοκυπριακές διαφημιστικές εταιρίες ή ιδιώτες.

Η κ. Θεοχάρους επισυνάπτει σχετική με το θέμα επιστολή του Δημάρχου Κερύνειας Γλαύκου Καριόλου με φωτογραφικό υλικό και ζητά από τους αξιωματούχους της ΕΕ να πράξουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να εξευρεθούν οι ένοχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, η ενέργεια αυτή, δηλαδή οι φωτογραφίες για διαφημιστικούς προφανώς σκοπούς, πάνω σε τάφους Ελλήνων της Κύπρου, συνιστά αποτρόπαια ενέργεια και προσβολή για την Ευρώπη, για ολόκληρο τον κόσμο και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Η κα Θεοχάρους υπενθυμίζει στην επιστολή της ότι με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η Τουρκία φέρει την ευθύνη για τις όποιες παραβιάσεις και δη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και τα θρησκευτικά, διότι με τα στρατεύματά της κατέχει παρανόμως το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να δοθεί τέλος σε τέτοιες βέβηλες ενέργειες και σε βανδαλισμούς που προσβάλλουν τον πολιτισμό μιας και το ανθρώπινο γένος.