3/4/14

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: «Οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι, φτάνει να τους πιστέψουμε και όλοι μαζί ενωμένοι να τους διεκδικήσουμε»

Ομιλία της Ευρωβουλευτή σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τις εθνικές επετείους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο
Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος


Τα μηνύματα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης για ένα καλύτερο μέλλον, όπως αυτά πηγάζουν από τους αγώνες των Ελλήνων σε Κύπρο και Ελλάδα στην επανάσταση του 1821 και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1955059, ανέδειξε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) σε ομιλία της για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.).
Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου: «οι εορτασμοί των δύο κορυφαίων εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 δεν πρέπει να περιορίζονται απλά στην ανανέωση της ιστορικής μνήμης. Πρέπει να εξυπηρετούν μια βαθύτερη εθνική ανάγκη των όπου γης Ελλήνων, να μεταλαμβάνουν των αχράντων μυστηρίων από τα δισκοπότηρα της θυσίας, και να ανανεώνουν την πίστη για νέους αγώνες, ρουφώντας οξυγόνο ώστε να έχουν να αναπνέουν χιλιάδες χρόνια».
Όπως ανέφερε η Ευρωβουλευτής, οι σπόροι που έσπειραν οι   Έλληνες έμποροι της Οδησσού, η Φιλική Εταιρεία και οι μυημένοι στην επαναστατική ιδέα του ξεσηκωμού, όπως και οι σπόροι που έσπειραν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ βλάστησαν. Αφύπνισαν συνειδήσεις, ξεσήκωσαν τον λαό και έστειλαν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να περιμένει σωτηρία από τρίτους.
Στην ομιλία της η κα Παπαδοπούλου, υπέδειξε την αδήριτη ανάγκη για συστηματική διαφώτιση, δικτύωση και διεκδίκηση των εθνικών διακαίων και ειδικά για το κυπριακό τόνισε πως: «οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι, φτάνει να τους πιστέψουμε και όλοι μαζί ενωμένοι να τους διεκδικήσουμε, αφήνοντας κατά μέρος την ηττοπάθεια, αναχρονιστικές ιδεοληψίες, την εσωστρέφεια, τον ωχαδελφισμό, τα στενόκαρδα μικροκομματικά συμφέροντα και τις προσωπικές ατζέντες». Πέραν και πάνω απ’ όλα προέχει η Κύπρος και η σωτηρία της, τόνισε η κα Παπαδοπούλου.

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
02/04/2014