15/4/14

ΟΕΒ: ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ






Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει έντονα τα απαράδεκτα απεργιακά μέτρα στο Λιμάνι Λεμεσού που αποφάσισε το προσωπικό των Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων.



Η λιμενική βιομηχανία του τόπου μας έχει δεχτεί κατά το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα πλήγματα από ομάδες εργαζομένων που είτε αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος των κινδύνων ή που αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεων τους επί του συνόλου της οικονομίας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπέβαλε μεσολαβητική πρόταση η οποία διασφαλίζει για τους εργαζόμενους ένα αξιοζήλευτο σύνολο απολαβών και ωφελημάτων, το οποίο συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά με τις προσαρμογές του εργατικού κόστους  σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας. Στην πραγματικότητα η ανάγνωση και μόνο της Μεσολαβητικής Πρότασης, αποκαλύπτει το μέγεθος των υπερβολών, των στρεβλώσεων και των προκλητικών προνομίων που ακόμα απολαμβάνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Την μεσολαβητική αυτή πρόταση, η ΟΕΒ καλεί τους εργαζομένους και τις συντεχνίες τους να την αποδεχτούν και να ακυρώσουν τις απαράδεχτες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η νευραλγική σημασία της λιμενικής βιομηχανίας για μια νησιώτικη Χώρα όπως η Κύπρος, είναι εύκολα κατανοητή από όλους. Τις αλυσιδωτές επιπτώσεις των ετσιθελικών συμπεριφορών από αυτούς που στραγγαλίζουν την λιμενική δραστηριότητα, στην κορύφωση μάλιστα της χειρότερης κρίσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος, την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι που παλεύουν να επιβιώσουν, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Η ΟΕΒ καλεί την Πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για να σταματήσει επιτέλους η κατά συρροήν κατάχρηση του δικαιώματος απεργίας σε ένα χώρο εργασίας που συνιστά ουσιώδη υπηρεσία και επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας.

-----------------------------------


15 Απριλίου,  2014


MA140393ANA