22/4/14

Η Βουλευτής κα Ρούλα Μαυρονικόλα αναχωρεί για την Τουρκία

Η Βουλευτής κα Ρούλα Μαυρονικόλα
αναχωρεί για την Τουρκία


Αναχωρεί αύριο το πρωί για την Αττάλεια της Τουρκίας η Βουλευτής κα Ρούλα Μαυρονικόλα, μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), για να συμμετάσχει σε Συνάντηση της 3ης Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΜ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Την κα Μαυρονικόλα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Η αντιπροσωπία μεταβαίνει στην Τουρκία έπειτα από διαβεβαιώσεις, που ζήτησε η Κυπριακή Βουλή και της δόθηκαν από τη Γραμματεία της Συνέλευσης, ότι οι Τούρκοι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε η θεώρηση διαβατηρίων θα δοθεί κατά την άφιξη της αντιπροσωπίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, χωρίς τη συμπλήρωση οποιουδήποτε εντύπου, που ενδεχομένως να αμφισβητεί την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση της Αττάλειας, στις 24 και 25 Απριλίου, θα συζητηθούν το θέμα της εμπορίας προσώπων, οι συνέπειες του εκτοπισμού γυναικών και παιδιών σε περιπτώσεις συγκρούσεων και τρόποι βοήθειας και προστασίας τους, καθώς και η ανάμειξη της ΚΣΜ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την έναρξη της Συνάντησης θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Cemil Çiçek και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διαπραγματευτής της Τουρκίας για την ένταξή της στην ΕΕ κ. Mevlüt Çavuşoğlu.

---------------------