10/4/14

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επισκέφτηκε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο



Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Αίγλη Παντελάκη επισκέφτηκαν σήμερα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός με τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα του υπουργείου του.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε ένα χώρο που ο ίδιος ο Υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα γνώριμο, συναντήθηκε με τη διευθυντική ομάδα και έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου κα Αθηνά Μιχαηλίδου γύρω από τις δράσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε συνάντηση με το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις τους.

Ο κ. Κώστας Καδής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πολυσχιδές και ιδιαίτερα αποτελεσματικό έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο, κάτι που καταδεικνύεται από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που επιλέγουν στο δικό τους ελεύθερο χρόνο να συμμετέχουν στα προγράμματα του Ινστιτούτου. Ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Π.Ι. για την υλοποίηση δράσεων συναφών με την αποστολή του. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις αποκέντρωσης και στήριξης της σχολικής μονάδας που υλοποιούνται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο καθώς και για την ευρύτερη δράση του Ινστιτούτου στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων, της παρακολούθησης και συμμετοχής στις διεθνείς έρευνες αλλά και στην παραγωγή ποιοτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας.
_______________