10/4/14

Ολοήμερη περιοδεία σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας



Ολοήμερη περιοδεία σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.


Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε κατά σειρά το ιδιωτικό νοσηλευτήριο «Mediterranean», την Πολυκλινική «Υγεία», την Κλινική Ευαγγελίστρια, το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και το Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τις διευθύνσεις των νοσηλευτηρίων ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τονίζοντας ότι θα κάνει πράξη την εξαγγελία του ότι θα είναι Υπουργός όχι μόνο των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν παράλληλα τρόποι καλύτερης συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για το θέμα των λιστών αναμονής σε συγκεκριμένες ειδικότητες στα δημόσια νοσηλευτήρια και συζητητήθηκαν οι τρόποι μέσω των οποίων τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση τους.

Ο δρ Πατσαλής ζήτησε δε τις θέσεις και τις απόψεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για το θέμα της εφαρμογης του ΓεΣΥ, ενώ εξήγγειλε την πραγματοποίηση συναντήσεων με όλους του Ιατρικούς Συλλόγους για συζήτηση ζητημάτων που αφορούν το Γενικό Σύστημα Υγείας.
__________________