10/4/14

Ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής
επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας δρος Φίλιππου Πατσαλή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι τα προβλήματα αφορούν κυρίως τον χρόνο αναμονής στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και τις λίστες αναμονής σε διάφορες ειδικότητες. Στόχος μας σημείωσε είναι , μέσω του σωστού προγραμματισμού, να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορούν να δοθούν άμεσες λύσεις, ξεθακάρισε πως κάποια από τα προβλήματα μπορούν να λυθούν άμεσα. Ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχουν θέματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από την γενικότερη αναδιοργάνωση των νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Ερωτηθείς για το θέμα της Πνευμονολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο δρ. Πατσαλής τόνισε η πολιτική απόφαση για τη λειτουργία της είναι δεδομένη. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι εντός των προσεχών 15 ημερών θα καταστεί δυνατή η λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Αναφορικά με τη σύσταση της Συντονιστικής Ομάδας για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου, των Νοσηλευτηρίων και εφαρμογή του ΓΕΣΥ επισήμανε ότι στόχος της είναι να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, το συντομότερο δυνατό.