22/4/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνια των γηπέδων φούτσαλ στον Δήμο Αγ. Δομετίου




Με ιδιαίτερη ικανοποίηση απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στον Δήμο Αγίου Δομετίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων των γηπέδων φούτσαλ του Δήμου (στον χώρο του Α´ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου).


Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον και ευαρέσκεια τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, και, στην προκειμένη περίπτωση, τη δημιουργία τεσσάρων γηπέδων φούτσαλ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους, τόσο από τις τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου όσο και από άλλους φορείς ή ιδιώτες. Ένας Δήμος που προάγει τον αθλητισμό και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κατάλληλης αθλητικής υποδομής, αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει ως μέριμνά του την ποιότητα ζωής των δημοτών του.

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική αξία του αθλητισμού και τον πολυσήμαντο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει. Προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, τονώνει την αυτοπεποίθηση, δυναμώνει το σώμα και το μυαλό, καλλιεργεί τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, διδάσκει την ευγενή άμιλλα και προκαλεί μια αισιόδοξη ενατένιση της ζωής, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι νέοι μας. Πέρα όμως από το ότι η άθληση συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας των νέων από τους πολλούς κινδύνους, όπως οι εξαρτησιογόνες ουσίες, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η κοινωνική βία και η παραβατικότητα.

Κατά συνέπεια, κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η παροχή στα παιδιά μας, στους νέους μας αλλά και σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες, ευκαιρίες καθημερινής και συστηματικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο σήμερα εγκαινιάζουμε. Το γήπεδο, το οποίο είναι ιδιοκτησία της Σχολικής Εφορίας Αγίου Δομετίου, είναι αποτέλεσμα, στο μεγαλύτερο μέρος, της συμβολής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας σήμερα, έργα όπως αυτά είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν, γι’ αυτό και εξαίρουμε ιδιαίτερα την προσφορά του ΚΟΑ. Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Δήμου Αγίου Δομετίου, ο οποίος θα είναι ο διαχειριστής του έργου και θα μεριμνά για την καλύτερη αξιοποίησή του, τόσο από τους τοπικούς, όσο και από άλλους αθλητικούς φορείς. Συγχαίρω επίσης τη Σχολική Εφορεία Αγίου Δομετίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την εκδήλωση για τα εγκαίνια των γηπέδων φούτσαλ του Δήμου Αγίου Δομετίου και εύχομαι το έργο να αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής.

______________