17/3/14

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ITB ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ







Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το Κυπριακό πρωινό που προσφέρθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο  περίπτερο του KOT για προβολή του τουρισμού υπαίθρου στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης  ITB στο Βερολίνο.




H διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014 με την συμμετοχή πέραν των 50 δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κύριος Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους  και τόνισε την ύψιστη προτεραιότητα που έχει για την Κυπριακή κυβέρνηση ο τουρισμός υπαίθρου. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, κα Αννίτα Δημητριάδου ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τις μοναδικές ευκαιρίες για αναψυχή και δραστηριότητες που προσφέρουν τα χωριά της υπαίθρου.  Αναφέρθηκε στην δεύτερη φάση του ποδηλατικού δικτύου Τροόδους , στους δρόμους του κρασιού που συμπληρώνονται με 7η διαδρομή, στο περιπατητικό φεστιβάλ και στις ευκαιρίες για γαστρονομικές απολαύσεις στην Κυπριακή ύπαιθρο. Επισήμανε ότι το αγροτουριστικά καταλύματα αυξάνονται σε αριθμό προσφέροντας ευκαιρίες για διαμονή σε περισσότερα χωριά και επικεντρώνονται στην προσφορά υπηρεσιών ποιότητας συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν   με δραστηριότητες όπως περπατήματα, ποδηλασία κ.α. Ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τις ομορφιές του Τροόδους, το οποίο  πληρεί τις προϋποθέσεις για να κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Γεωπάρκο. Στα πλαίσια της έκθεσης κυκλοφόρησε από τον ΚΟΤ σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό Οργανισμό FVW ειδικό ένθετο για την Κύπρο σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης ITB η κα Δημητριάδου και η αντιπροσωπεία έκαναν σειρά επαφών, συναντήσεων με δημοσιογράφους, οργανωτές ταξιδιών και πράκτορες κατά τις οποίες συζητήθηκαν προτάσεις για περίληψη της Κύπρου στα προγράμματα τους ως προορισμού για τουρισμό υπαίθρου και ειδικά ενδιαφέροντα.