17/3/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη φιλανθρωπική βραδιά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Σωματείου της Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών, να τεθεί κάτω την αιγίδα μου η εξαιρετική αυτή εκδήλωση και με μεγαλύτερη χαρά βρίσκομαι εδώ απόψε μαζί σας, για να χαιρετίσω τη σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία που αναπτύσσετε. Σας συγχαίρω θερμά γι’ αυτό.


Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών, αλλά και για να την στηρίξουμε στη δύσκολη αποστολή της. Πολλοί εκλεκτοί φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Σωματείου βρίσκονται εδώ για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ και εγώ προσωπικά, κυρίως όμως, οφείλω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στην κα Γιόλα Σκαλιώτου, την ακούραστη Πρόεδρο του Σωματείου, που για δεκαετίες, όπως γνωρίζω, προσφέρει τις άοκνες και πολύτιμες υπηρεσίες της στη φιλανθρωπική αυτή αποστολή.

Το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών ιδρύθηκε το 1963 με όραμα να δημιουργηθεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός για άπορα παιδιά. Μετά από 50 χρόνια σκληρής δουλείας των πρωτεργατών και των μελών του, το Σωματείο κατάφερε να λειτουργεί επιτυχώς δύο νηπιαγωγεία και δυο βρεφοκομικούς σταθμούς.

Καταφέρνει να φροντίζει 250 παιδιά άπορων εργαζόμενων μητέρων και να προσφέρει εργασία σε 22 άτομα. Εδώ και ένα χρόνο, με τη βοήθεια 15 νέων εθελοντριών, προσφέρει επίσης κάθε Σάββατο γεύμα σε 140 άτομα μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

Θέλω να εξάρω τη δραστηριότητα που η Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών επιδεικνύει στον τομέα του εθελοντισμού και να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και την αμέριστη στήριξή μου.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Οι εθελοντές είναι το πιο αξιόπιστο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη και την εμπλουτίζουν με αρετές και αξίες. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και συγκινητική.

Θέλω να γνωρίζετε το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον για εσάς τους εθελοντές. Είναι γι’ αυτό, αλλά και σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που προσφέρετε σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, που δημιουργήσαμε για πρώτη φορά ένα όργανο συντονισμού του Εθελοντικού Κινήματος. Ιδρύσαμε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και είμαι σίγουρος ότι ο μεταξύ σας συντονισμός και οργάνωση θα καταστήσουν την υψηλή αποστολή σας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης για το ποιοτικό επίπεδο και την επιτυχία της οποίας δεν έχω καμία αμφιβολία. Συγχαίρω τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη μουσική βραδιά που έχουμε την τύχη να απολαύσουμε σε λίγο.

Η συμμετοχή της Έλλης Κοκκίνου, της εξαιρετικής αυτής καλλιτέχνιδας, είναι αρκετή εγγύηση για την επιτυχία της.

Σας συγχαίρω όλους θερμά, τους εθελοντές, τους διοργανωτές, τους αποψινούς καλλιτέχνες και όλους εσάς που συγκεντρωθήκατε απόψε εδώ για να συνδράμετε σε αυτό τον κοινό, φιλανθρωπικό σκοπό, και σας ευχαριστώ.

_________________