27/3/14

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Φίλιππου Πατσαλή μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας



Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Φίλιππου Πατσαλή
μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας


«Υπουργείο Υγείας και Επιτροπη Υγείας της Βουλής ανήκουν στην ίδια ομάδα, καθώς στόχος και σκοπός τους είναι να υπηρετήσουν τον άνθρωπο και τον ασθενή».
Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης γνωριμίας, που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Υπουργείο Υγείας και  Επιτροπή Υγείας, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, πρέπει να δουλέψουν μαζί, έχοντας στο επίκεντρο τον ασθενή και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Επεσήμανε δε ότι βασικός στόχος και προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η αναδιοργάνωση του τομέα της υγείας και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Επανέλαβε παράλληλα ότι θα είναι υπουργός όχι μόνο των δημόσιων, αλλά και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
Ερωτηθείς για την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ, ανέφερε ότι έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε, τονίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. «Σε ένα μήνα από σήμερα πρέπει να είναι έτοιμος ο οδικός χάρτης για το ΓΕΣΥ, εντός του προσεχούς Ιουνίου θα πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία  και ένα χρόνο αργότερα θα πρέπει να ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

«Το εγχείρημα που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο, θα βρούμε ωστόσο τις λύσεις για να είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων», κατέληξε ο δρ. Πατσαλής.

_________________