14/3/14

Τελετή διαβεβαίωσης νέων Υπουργών




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης των Υπουργών Άμυνας κ. Τάσου Μητσόπουλου, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη και Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή.


Μετά την τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους νέους Υπουργούς ότι «η επιλογή σας δεν ήταν τυχαία, οφείλεται στην άριστη ακαδημαϊκή και τεχνοκρατική σας κατάρτιση αλλά και στη διακεκριμένη παρουσία σας στην κυπριακή κοινωνία.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο λαός αναμένει πως κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σας θα σάς διακρίνει η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και η αμεροληψία υπέρ πάντων, η πάταξη της διαφθοράς, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και η πάταξη κάθε φαινομένου διάκρισης σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη». Ο σεβασμός μας προς την αντιπολίτευση και όσους ασκούν δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη κριτική είναι δεδομένος.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσόπουλος, μιλώντας εκ μέρους των νέων Υπουργών της Κυβέρνησης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό τους, έτσι ώστε «να υπηρετήσουμε την πατρίδα στις δύσκολες ώρες.

Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μάς δείχνετε και θα εργαστούμε άοκνα και συνειδητά για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών με δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επιφέρουμε τις εκσυγχρονιστικές τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία και δεύτερο, να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και στη δημιουργία της καλύτερης Κύπρου που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το να πετύχουμε στο διπλό αυτό στόχο δεν είναι ένα προσωπικό εγωιστικό στοίχημα, είναι υπόθεση όλων των Κυπρίων».
_______________