14/3/14

Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων η τελετή παράδοσης του Υπουργείου στο νέο Υπουργό κ. Μάριο Δημητριάδη. Μιλώντας στην τελετή ο κ. Δημητριάδης είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πολύ μεγάλη τιμή που μου έχει κάνει αναθέτοντας μου αυτό το Υπουργείο. Μετά από την πρώτη ενημέρωση που είχα τόσο από τον κ. Τάσο Μητσόπουλο όσο και από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μιχαηλίδη πρέπει να πω ότι το Υπουργείο αυτό καλύπτει πολλούς τομείς δραστηριοτήτων και ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που τίθενται. Θέλω να συγχαρώ θερμά τον κ. Μητσόπουλο για το έργο που έχει επιτελέσει και να του ευχηθώ τα καλύτερα στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το προσωπικό του Υπουργείου και για τον Γενικό Διευθυντή τον οποίο θεωρώ ένα έμπειρο και καταξιωμένο τεχνοκράτη. Θέλω να διαβεβαιώσω το προσωπικό ότι θα είμαι δίκαιος με όλους. Προσβλέπω στη συνεργασία και τη βοήθεια όλων ώστε μαζί να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας».
Ακολούθως ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κυπριακή οικονομία να ανακάμψει. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, έχουν ήδη καταφέρει να σταθεροποιήσουν την οικονομία και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας ώστε να κινηθούν τα γρανάζια της οικονομίας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η σκληρή δουλειά θα αποδώσει έργο και θα φέρει επιτυχίες».
Μιλώντας στην τελετή ο απερχόμενος Υπουργός κ. Μητσόπουλος, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Άμυνας, ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου για την άριστη συνεργασία του κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε και πρόσθεσε τα εξής: «Αποχωρίζομαι όχι μόνο άριστους συνεργάτες και εκλεκτούς επαγγελματίες, αλλά πρωτίστως και κατά κύριο λόγο αγαπητούς φίλους. Παρά την αντιξοότητα των οικονομικών περιστάσεων και συνθηκών, όλοι μαζί παρήγαμε έργο. Προσωπικά αισθάνομαι ότι στο μέτρο των ταπεινών μου δυνάμεων έπραξα το καθήκον μου και πρέπει να πω ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου.
Παραδίδω σήμερα τα ηνία του Υπουργείου σε ένα νέο σε ηλικία Υπουργό. Μπορεί να μην έχει τις πολιτικές περγαμηνές που έχουν άλλοι, έχει όμως ενθουσιασμό, φρεσκάδα ιδεών και άριστες τεχνοκρατικές γνώσεις και εμπειρίες. Του εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό».
Στη συνέχεια ο κ. Μητσόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Δημητριάδη ότι θα έχει δίπλα του εξαίρετους συνεργάτες, έναν ικανότατο και εργασιομανή Γενικό Διευθυντή, Τμηματάρχες και Διοικητικούς Λειτουργούς που δεν φείδονται ούτε κόπων ούτε χρόνου και δεν πρόκειται να διαψεύσουν τις προσδοκίες του.
Μιλώντας εκ μέρους του προσωπικού ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέκος Μιχαηλίδης εξήρε την προσφορά και το ήθος του κ. Μητσόπουλου ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων πριν από ένα χρόνο, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. «Κατάφερε, πρόσθεσε, να είναι πάντα κοντά στο προσωπικό, να το εμψυχώνει και να μεταδίδει μια αισιοδοξία ότι θα βγούμε ισχυρότεροι από αυτή την οικονομική κρίση. Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον ο κ. Μητσόπουλος κατάφερε να προωθήσει πολλές τομές και δράσεις όπως είναι οι τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των χωρών Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας για θέματα ναυτιλίας, η δημιουργία Υπουργικής Επιτροπής και άλλων τεχνικών επιτροπών για την προώθηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, η πολιτική των Ανοιχτών Ουρανών με πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία με το Κατάρ, η δημιουργία εταιρείας για παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη, η προώθηση ολοκληρωμένης μελέτης για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, η προώθηση πιλοτικού έργου εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια και η προώθηση τεχνοοικονομικής μελέτης για τραμ στη Λευκωσία»,
Στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης καλωσορίζοντας τον κ. Δημητριάδη τον διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό της διοίκησης αλλά και οι Διευθυντές των Τμημάτων θα σταθούν δίπλα του, συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο του.