14/3/14

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας ανέλαβε σήμερα ο δρ Φίλιππος Πατσαλής.

Στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον απερχόμενο υπουργό δρ Πέτρο Πετρίδη, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σημείωσε ότι ο δρ Πετρίδης ανέλαβε το υπουργείο στην κρισιμότερη ίσως περίοδο της Κυπριακής ιστορίας, πετυχαίνοντας να κρατήσει όρθιο τον τομέα της υγείας. Επιτέλεσε, παράλληλα σημαντικό έργο σε ότι αφορά την προετοιμασία για εφαρμογή του ΓΕΣΥ πρόσθεσε ο Δρ. Πατσαλής.

Όραμα μου, τόνισε ο νέος Υπουργός Υγείας, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες. «Ο ασθενής και η υγεία επιβάλλεται και θα βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών και ενεργειών μας», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε δε πως τίποτα στη ζωή δεν έχει σημασία αν δεν υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η επόμενη περίοδος, πρόσθεσε, θα είναι πολύ δύσκολη σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας, καθώς θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προοκλήσεις, όπως είναι η αναδόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

«Με δεδομένη την πολιτική βούληση και μέσω της σκληρής δουλειάς της ανιδιοτέλειας και της αποτελεσματικότητας είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας» κατέληξε ο δρ Πατσαλής.

Από της πλευράς του ο απερχόμενος υπουργός δρ Πέτρος Πετρίδης ευχήθηκε τα βέλτιστα στο νέο Υπουργό.

Σημείωσε ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρο το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, έδωσαν και κέρδισαν πολύ δύσκολες μάχες. Ότι πετύχαμε, ανέφερε, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Ευχαρίστησε τέλος θερμά τους συνεργάτες του και ολόκληρο το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός θα προωθήσει με αποφασιστικότητα τους σχεδιασμούς για αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστόδουλος Καϊσής ευχήθηκε κάθε καλό στο νέο Υπουργό, σημειώνοντας ότι το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες του για να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του. « Η εμπειρία, οι γνώσεις και η οξυδέρκεια του αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας», ανέφερε ο δρ Καϊσής.

Ευχαρίστησε τέλος τον δρ Πέτρίδη για το έργο που επιτέλεσε και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον τόπο, στον ένα χρόνο της παραμονής του στο Υπουργείο Υγείας.