31/3/14

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής


Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής.


Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο δρ Πατσαλής ανέφερε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτηρία με σκοπό την επίλυση των σοβαρών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Σημείωσε παράλληλα πως μέσα από τη ξενάγησή του στους χώρους του νοσοκομείου και την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τη διευθυντική ομάδα του Νοσοκομείου, εντοπίστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν. «Θα προσπαθήσουμε,  όπως και στις άλλες επαρχίες, να δώσουμε λύσεις σε όσο περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Υπουργός.

Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν προβλήματα  που άπτονται του προσωπικού, υπάρχουν προβλήματα που έχουν σχέση με εξοπλισμούς και προβλήματα που έχουν σχέση με διαδικασίες», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο θα εξεύρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναικολογική και μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου μετά την αποχώρηση ιατρού, ο δρ Πατσαλής σημείωσε πως το θέμα συζητήθηκε με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Σπύρο Γεωργίου. Ανέφερε επίσης, πως υπάρχουν κάποια προβλήματα αναφορικά με την εξέταση στην 22
η εβδομάδα κυήσεως και δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο θα δώσει τις ενδεικνυόμενες λύσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον εξετάζεται συνεργασία του Υπουργείου με τον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία
σ’ όλες τις πόλεις, εκεί και όπου χρειάζεται, προκειμένου να δίνονται λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν από τους τους συνωστισμούς σε κάποια Τμήματα.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο δρ Πατσαλής επισκέφτηκε τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου όπου τέλεσε τα αποκαλυπτήρια πλακέτας  η οποία τοποθετήθηκε στην  Αίθουσα  «2» του χειρουργείου προς τιμήν του πρόσφατα αποβιώσαντος Δημήτρη Χαραλαμπίδη.

------------------