27/3/14

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΕΣ



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΕΣ
Διοργανώνεται στις 28-29 Μαρτίου από το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής
του Πανεπιστημίου Κύπρου


Διήμερο επιστημονικό-εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα την ανοσο-νεφρολογία και τις κληρονομικές νεφροπάθειες διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από σχετική έγκριση και χορηγία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Νεφρολογίας (ERA-EDTA). Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εκπαιδευτική επιστημονική δραστηριότητα στον τομέα της ιατρικής επιχορηγείται από τον ERA-EDTA για να διεξαχθεί στην χώρα μας.

Το Συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κέντρου Ερευνών Μοριακής Ιατρικής για περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών του καθώς και όλων των ενδιαφερομένων λειτουργών Υγείας της χώρας μας, ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφέρεται, θα λάβει χώραν αύριο Παρασκευή 28 Μαρτίου και  το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 στη Λευκωσία (Αίθουσα Συνεδρίων Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 2:30 μ.μ , με χαιρετισμούς από τον Υπουργό Υγείας Δρ. Φίλιππο Πατσαλή, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ Ανδρέα Δημητρίου και από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν μερικοί από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους γιατρούς/ερευνητές από την Ευρώπη κυρίως, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Διεθνούς Νεφρολογικής Εταιρίας, Καθηγητής Giuseppe Remuzzi, Διευθυντής του μεγάλου ερευνητικού κέντρου Mario Negri, στο Bergamo της Ιταλίας, καθώς και η Καθ. Rosanna Coppo, από το Τορίνο της Ιταλίας, Πρόεδρος της επιτροπής για ανοσο-νεφρικά νοσήματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νεφρολογίας (ERA-EDTA). Άλλοι ομιλητές προέρχονται από την Ελλάδα, Τσεχία, Ιταλία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες, και βεβαίως από την Κύπρο.

Πληροφορίες για το Συνέδριο, στο οποίο η εγγραφή για όλους είναι δωρεάν, υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο: www.ucy.ac.cy/era-edta